MEDIASSA

Kestävämmän pukeutumisen puolesta. Miten voimme vähentää tekstiilijätteen määrää? Ovatko tilkkufarkut ratkaisu muodin ympäristöongelmaan? Haastateltavana Piece Of Jeans yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Moona Kansanen.
Valtakunnallisesti yhtenäisen keräysilmeen ja keräyskäytäntöjen laatiminen helpottaa kuluttajan ohjeistusta alueella kuin alueella. Lisäksi rullakkohuput ilmentävät erinomaisesti poistotekstiilien uudelleenkäyttöä, sillä huput on valmistettu 100% uusiokäytetyistä farkuista Piece Of Jeans Oy:n toimesta.

Yrittäjät.io on Suomen suurin virtuaalinen yrittäjille avoin yhteisö, johon kuuluu jo yli 22 000 yrittäjää. Yrittäjät.io avasivat bloginsa Piece Of Jeans:lle ja blogista löytyykin juttu yrittäjyyskilpailun voitosta.

Kilpailusta minulla on lämpimät muistot, vaikka se erittäin jännittävä ja stressaava tilanne olikin. Todella uusi ja jännittävä mutta reissu osoittautui todella kokemusrikkaaksi ja on vahvistanut minua ihmisenä, yrittäjänä ja yrityksen johtajana.

Aamulehdestä bongattua. Tampereella tapahtuu.

Olen tosiaan Moona, 25-vuotias yksinyrittäjänainen Tampereelta. Valmistuin toukokuussa 2020 arkkitehdiksi Tampereen Yliopistosta, ja paraikaa opiskelen liiketalouden erikoisammattitutkintoa samalla kun pyöritän yritystäni kotitoimistoltani käsin. Tuotteiden ompelun olen ulkoistanut alihankkijalleni, sillä ihan kaikkeen ei minunkaan aika riitä.

Yrittäjät.fi tarjoaa tuoreimpia uutisia ja tärkeimpiä tietoja yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Suomen Yrittäjien toimittaja Riikka Koskenranta soitteli minulle kysyäkseen tarkemmin taustoja liikeideani takaa ja siitä, miten materiaalin kerääminen ja jalostaminen uusiksi kierrätysmuodin uniikeiksi yksilöiksi oikein tapahtuu. Blogitekstissä poimintoja jutusta.

Jokaisten uusien farkkujen valmistaminen kuluttaa noin 10 850 l puhdasta juomavettä, ja vaatteiden käyttöiän pidentäminen yhdeksällä kuukaudella vähentäisi hiili- ja vesijalanjälkeä sekä jätteiden määrää noin 20-30%. Moona Kansanen halusi tarttua tähän maailmanlaajuiseen ongelmaan ja syntyi Piece Of Jeans, ”farkuista uudet farkut” – pala farkkua.
Olen aina ollut luova, käsillä tekevää tyyppiä. Farkkukangasta olen rakastanut materiaalina todella paljon. Kouluaikoina kaikki käsityön vapaavalintaiset työt toteutin farkusta ommellen ja olen tykännyt pukeutua farkkuihin ja erilaisiin farkkutakkeihin. Minulla on aina ollut kova halu kehittyä, menestyä ja tehdä sitä, mikä tuottaa minulle mielihyvää.”